Planners van de toekomst
Leestijd: 1 min.

Planners van de toekomst

Op naar Nashville

Een belangrijke prijs winnen, en ingevlogen worden naar een internationaal congres in Nashville (VS). Deze drie Financial Service Management (FSM) HAN studenten overkomt het. Het studententeam met Bianca Kuipers, Michel Hardeman en Sander van der Miesen, is de grote winnaar van de ‘Financieel Planners Student Award 2017’.

Pitchen met passie

De landelijke verkiezing is georganiseerd door de beroepsvereniging voor Financieel Planners (FFP). Acht Hbo-opleidingen met studierichting Financial Service Management zijn genomineerd en gingen de strijd aan. De studententeams schreven op basis van een praktijkcasus een financieel plan, en maakten een videopresentatie van de onderbouwing van het klantadvies. 8 juni vond de finale plaats in Level Eleven in Amsterdam.

Lofzang

FFP bestuurslid en voorzitter van de vakjury, Andrea Middel, is enthousiast over het winnende team. ‘De studenten hebben een zeer compleet en correct financieel adviesrapport opgeleverd. De videopitch is origineel en professioneel, waarin de klant echt centraal staat.’ In september of oktober gaan de HAN studenten naar het Financieel Planner congres in Nashville, Tennessee. De tweede prijs werd in de wacht gesleept door studenten van de Hogeschool Utrecht, en de derde prijs ging naar NHL Hogeschool uit Leeuwarden.

Het is de eerste keer dat deze Student Award verkiezing gehouden werd. Volgens de organisatie wordt het beroep van Financieel Planner in de toekomst steeds belangrijker. Consumenten zouden vaker een beroep doen op een professioneel financieel adviseur. Kijk voor meer informatie over de organisatie en het FFP CFP-keurmerk op deze site.