Boek van de week
Leestijd: 2 min.

Boek van de week

'De geheimzinnige tuin' van Sarah Jio

Infiltreren op een landgoed om een bijzondere camelia te stelen, maar zo verliefd worden dat het niet meer lukt om die klus te klaren. Sarah Jio brengt ons een roman met een vleugje bloedstollende spanning.

Camelia

‘Ik ben zelf opgegroeid met camelia’s. Bij de voordeur van mijn ouderlijk huis staan twee cameliabomen. Deze hebben een grote indruk op mij gemaakt als kind’, zegt schrijfster Sarah Jio als we haar spreken in Amsterdam. ‘De geheimzinnige tuin’ speelt zich af in het heden, maar ook in het verleden. Jio heeft het verhaal opgedeeld in twee stukken, zo lezen we het verhaal over Flora uit 1940, die als spion infiltreert op een landgoed om een zeldzame camelia te stelen. Maar lezen we ook het verhaal over Addison dat zich afspeelt in 2001. Samen met haar man neemt ze intrek in het landgoed waar Flora zestig jaar geleden ook heeft gewoond. Op ingenieuze wijze weet de schrijfster deze verhalen met elkaar te verweven door een oud notitieboekje van Flora.

Thriller

Bij het zien van de cover van ‘De geheimzinnige tuin’ verwacht je dat je een feelgoodroman in handen hebt. Eentje van het type ‘en ze leven nog lang en gelukkig’. Niets verraadt het duistere gedeelte van het verhaal. ‘In de eerste versie van het boek gingen er veel meer mensen dood,’ zegt Jio. ‘Mijn redacteur in Amerika vond het te heftig, waardoor ik sommige personages toch maar heb laten leven.’

Als lezer krijg je continu tips over wat zich allemaal afspeelt op het landgoed. Net genoeg om iedere keer toch nog één hoofdstuk te lezen. Jio’s schrijfstijl draagt hier ook aan bij. Haar schrijfstijl is vlot, gedetailleerd maar vooral prettig om te lezen. Ze weet precies waar ze spanning moet inbouwen. Zo lezen we het ene hoofdstuk dat Addison wordt bedreigd door iemand uit haar verleden en lezen we in het volgende hoofdstuk dat Flora tot over haar oren verliefd is.

Wat vindt Sense

‘De geheimzinnige tuin’ is een geweldig geschreven verhaal vol liefde en spannende momenten.