Boek van de week
Leestijd: 2 min.

Boek van de week

'De boekwinkel op de hoek' van Annie Darling

Een man zo onuitstaanbaar dat hij aantrekkelijk wordt. Hoofdpersoon Posy heeft het er maar moeilijk mee in ‘De boekwinkel op de hoek’. Ze erft een boekhandel en krijgt de vervelende neef van de voormalige bazin er gratis bij.

Twee genres

Annie Darling debuteert met ‘De boekwinkel op de hoek’ en zet daarmee meteen de toon voor haar verdere carrière. Darlings schrijfstijl is gedetailleerd, vlot maar loopt vooral over van de humor. Dit komt tot uiting in de korte losse hoofdstukken die in het verhaal zijn verwerkt. De schrijfster heeft ervoor gekozen om het verhaal in twee genrestijlen te schrijven. We lezen het verhaal over Posy namelijk niet alleen in romanstijl maar ook in een stijl die niet zou misstaan in een doktersromannetje. En vooral in dat laatste genre laat Darling de teugels vieren. Zo schrijft ze tussen het verhaal door zinnen als: ‘Punt van aandacht, ik moet echt een achternaam bedenken voor dit karakter’. Dit geeft het verhaal de juiste vlotheid die het nodig heeft om niet weg te zakken in clichés.

Feel-good

Hoewel het geen clichématig verhaal is geworden, is het wel redelijk voorspelbaar. In het midden van het boek weet je welke kant het opgaat met de hoofdpersoon en word je ook niet meer verrast door bijzondere plottwisten. Enigszins jammer, maar het doet zeker geen afbreuk aan het verhaal. Schrijfster Annie Darling heeft een feel-good boek neergezet dat uitermate geschikt is voor een middagje leesplezier.

Wat vindt Sense

‘De boekwinkel op de hoek’ is een echte feel-good roman die vol zit met humor en vlot is geschreven. Een echte aanrader voor een lazy sunday!