Boek van de week
Leestijd: 2 min.

Boek van de week

‘Een hele onderneming’ van Kat French

In april bespraken we al een boek uit deze verhalenwinkelstraat. ‘Een hele onderneming’ van Kat French is het volgende boek uit de serie en zorgt wederom voor veel hilarische momenten.

Bruidsboeketten en grafkransen

Een begrafenisonderneming naast een trouwkapel, dat is vragen om problemen. Zie je het al voor je: bruidjes die tegen weduwen opbotsen, trouwlimo’s die met lijkwagens concurreren om een parkeerplaats en bruidsboeketten die worden verwisseld met grafkransen. Het is een nachtmerrie die werkelijkheid wordt voor Marla, de eigenaresse van de trouwkapel. Ze is niet van plan om haar bedrijf zomaar failliet te laten gaan en gaat de strijd aan met de charmante eigenaar van de begrafenisonderneming.

kat en muis

Wat volgt is een hilarisch kat-en-muisspel waarbij niets of niemand wordt gespaard. Dit allemaal met het grappige commentaar van de trouwambtenaar van de trouwkapel, die er een wat ongebruikelijk stijl op nahoudt. Zo eindigt hij een trouwceremonie niet met de standaard woorden: ‘u mag de bruid kussen’ maar geeft hij er zijn eigen draai aan door te zeggen: ‘Nou mag je haar gezicht lekker aflebberen’.

Verrassend

Hoewel de boeken in dit genre vaak mierzoet zijn, behandelt French in haar boek niet alleen maar rooskleurige liefde. Thema’s als huiselijk geweld en overspel komen ook aan bod en zorgen voor verassende plottwisten. De schrijfstijl van Kat French sluit goed aan bij het genre chicklit: vlot, vol met romantische woorden maar vooral menselijk. Zinnen zijn niet zo omgebogen dat haar personages overkomen als pratende robots die in perfecte zinnen praten. Nee, ze stotteren en flappen er ook wel eens iets uit wat ze beter niet hadden kunnen zeggen.

Het verhaal is tevens beschreven vanuit meerdere perspectieven wat ervoor zorgt dat je niet met vragen achterblijft. Dat maakt het ook makkelijker om je te identificeren met de personages.

Wat vindt Sense?

‘Een hele onderneming’ is een echte easy summer read. Een vlot geschreven verhaal dat je hier en daar nog wel eens kan verrassen.