Boek van de week
Leestijd: 2 min.

Boek van de week

'Mijn niet zo perfecte leven' van Sophie Kinsella

Je zult haar vast wel kennen van de Shopaholic-serie. In maart bracht schrijfster Sophie Kinsella haar nieuwe boek ‘Mijn niet zo perfecte leven’ uit. Deze keer geen hysterische Gucci uitverkoop, maar hilarische avonturen op een glamping.

Humor

Een hoofdpersoon die een wraakplan bedenkt als haar baas haar ontslaat. Het is het hoofdingrediënt van deze humoristische roman. Hoofdpersoon Katie uit ‘Mijn niet zo perfecte leven’ wordt van de een op de andere dag ontslagen en besluit te gaan werken op de glamping (een luxe camping) van haar vader. Als één van haar eerste gasten haar oude baas blijkt te zijn, zet ze alles op alles om haar terug te pakken, inclusief moddergevechten en snode plannetjes. Kinsella’s schrijftstijl is vlot en prettig om te lezen maar laat je vooral van de bank rollen van het lachen. Daarnaast zijn haar personages realistisch, waardoor je je als lezer makkelijk met hen kunt identificeren. Katie struikelt over dingen en komt soms ook niet uit haar woorden. Verfrissend ‘menselijk’ in een wereld waarin romanschrijvers perfectie nastreven bij hun personages.

Traag begin

Hoewel het boek vlot is geschreven en overloopt van de humor, komt het verhaal in het begin maar moeizaam op gang. Kinsella neemt de tijd om al haar personages te introduceren maar haalt daarmee ook de snelheid uit het verhaal. Dit staat in schril contrast met haar voorgaande boeken, die sneller to the point komen. Toch maakt Kinsella de moeilijke opbouw in het midden van het boek goed waar het verhaal aan vaart toeneemt. Wat volgt, is een aaneenschakeling van goed geschreven momenten die elkaar in rap tempo opvolgen.

Wat vindt Sense

‘Mijn niet zo perfecte leven’ staat vol met grappige momenten. Het verhaal komt wat moeizaam op gang, maar blijven doorlezen is zeker een aanrader. Het tweede deel van het verhaal maakt van dit boek een echte must read.