Boek van de week
Leestijd: 2 min.

Boek van de week

'De edele kunst van not giving a fuck' van Mark Manson

Lekker tegendraads, als er iets is wat we kunnen, dan is het dat wel. Mark Manson, een bekende Amerikaanse blogger, vraagt je in zijn boek om dat vooral te doen. Beslis waar jij een fuck om geeft en waarover niet.

Humor

Mark introduceert je in de wereld van not giving a fuck. Word je niet gelukkig van vier jaar op school zitten om een diploma te halen? Ben je liever blut en gelukkig terwijl je de hele wereld als een grote couchsurf ziet, dan moet je dat volgens hem doen. Mark schopt zowel in zijn eigen leven als in het boek tegen heilige huisjes aan en geeft zijn lezers ook een andere kijk op hun eigen leven. Dit gaat gepaard met veel humor. Zo schrijft hij dat we niet allemaal uitzonderlijk kunnen zijn. ‘Al zeggen politici, zakenmannen en Oprah dat wel (en als Oprah het zegt dan moet het wel waar zijn)’. Ook neemt Mark zichzelf continu op de hak wat ervoor zorgt dat het een boek is geworden waar je zo doorheen vliegt.

Dromen

Waar droom jij van, maar echt? Als alles kan, wat zou je dan willen? Mark heeft een verfrissende kijk op dromen. Willen we wel echt die promotie binnenslepen, dat boek schrijven waar we het nu al jaren over hebben of die jongen uitvragen? Volgens Mark niet als je er niets aan doet. Neem de situatie met het uitvragen van een jongen. Als je het nooit vraagt, zal hij ook niet weten dat je hem leuk vindt. Maar als je hem wel aanspreekt dan moet je de confrontatie aan met jezelf: ben je bijvoorbeeld wel leuk genoeg? Durf je die confrontatie aan?

De schrijver laat je stilstaan en nadenken over wat je echt wilt. Ook geeft hij een nieuwe kijk op zelfhulpboeken. Mark blijkt er een hekel aan te hebben, enigszins tegenstrijdig dat hij er dan zelf een schrijft. Waar veel zelfhulpboeken focussen op tekortkomingen, richt Mark zich op wat je wel kunt en hoe je dat zo goed mogelijk kunt uitbouwen.

Wat vindt Sense

‘De edele kunst van not giving a fuck’ geeft een nieuwe, verfrissende kijk op het leven. Blogger Mark heeft een vlotte, prettige schrijfstijl en weet je met veel humor bewust te maken van de keuzes die je dagelijks maakt.