LUBACH BIJ COLLEGE TOUR
Leestijd: 2 min.

LUBACH BIJ COLLEGE TOUR

Op 10 mei schoof televisiefenomeen Arjen Lubach aan bij College Tour in Amsterdam.

Hij weet wekelijks meer dan een miljoen kijkers te trekken met zijn satirische nieuwsprogramma ‘Zondag met Lubach’, en beïnvloedt geregeld de politieke agenda. Groningse studenten waren niet blij dat hij aanschoof bij College Tour in Amsterdam, in plaats van Groningen, maar hé, hij was er wel.

Presentator Twan Huijs begint het interview in Tuschinski met vragen over zijn studententijd – waar we natuurlijk alles van willen weten. Lubach studeerde Spaans, Filosofie en Zweeds, maar maakte niks af. Op het gebied van seks, drugs en rock ’n roll gebeurde er niet veel – MAAR, Lubach zijn ontmaagding was wel opmerkelijk te noemen. Zijn eerste keer was namelijk met Tanja Nijmeijer. Ja, die van de FARC.

Lubach spreekt tevens openhartig over religie. Hij groeide op in een streng gelovig gezin, maar is inmiddels fel atheïst. Aan scherpe oneliners geen gebrek. ‘Ouders zouden hun individuele hobby niet moeten opdringen aan kinderen onder de 18 jaar.’ Aan studenten wil hij het volgende meegeven: ‘Neem jezelf niet te serieus, maar wel je werk. Koppel jezelf los, zodat je fris naar het werk kunt kijken.’

GEMIST?
Kijk de gehele aflevering hier terug.

KIJKTIP: aanstaande vrijdag zien we nog een talentvolle BN’er in College Tour, namelijk Ali B.

Foto: R. van Elst – Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=51326504