We Are Hunters zet Luxor Live op zijn kop
Leestijd: 2 min.

We Are Hunters zet Luxor Live op zijn kop

We Are Hunters releasen eerste EP

Poprock-muziek, juichende fans en een overvloed aan bier. De band We Are Hunters presenteerde afgelopen zondagavond in het Arnhemse Luxor Live hun eerste EP genaamd ‘Chapter 1’

De eerste noot

‘Ik heb er zin in, de soundcheck ging goed en eigenlijk wil ik nu meteen het podium op’, zegt bassist Sven Lenssen een half uur voor aanvang van de show. De jongens hebben zich verzameld in een kleine kleedkamer die wordt gemarkeerd door gitaarkoffers en zakjes chips. ‘Als de eerste noot eenmaal goed is dan weet je dat de rest ook goed gaat komen’, zegt gitarist Tim Bronmeijer.

De release

Om acht uur staan er al tientallen mensen voor de deur. Voorprogramma Collin Hoeve warmt de fans op voor de release om half tien. Drummer Bram Jansen is de eerste die het podium betreedt en zet meteen een Queen-achtige beat in om het publiek op te zwepen. Als zanger Rico Neeter eenmaal gaat zingen, breekt het concert los. De band heeft al een schare fans achter zich staan die uit volle borst meezingt. ‘Ik heb een tijdje geleden een fansite voor de jongens opgericht’, zegt een concertbezoekster.

Minor

De band, bestaande uit zes leden, is voor de releaseshow iets uitgedund. ‘Onze gitarist Bram heeft afscheid genomen van de band, hij heeft het helaas te druk’, zegt Steven. De band werd gevormd voor de minor Theater en Muziekmanagement aan de HAN. Rico: ‘We hebben het afgesloten met een 9.’

De komende tijd gaan de Hunters hard aan de slag om hun muziek te laten horen. Zo zullen zij spelen op Record Store Day en hebben ze zich ingeschreven voor Popronde. ‘Ook gaan we iets heel leuks doen op 20 april, maar dat houden we nog even geheim’, aldus de drummer.