Dames in woestijnrally
Leestijd: 2 min.

Dames in woestijnrally

HAN-student met team in Marokko

Inge Pragt is student Automotive. Deze week doet ze – als hoofdmonteur – mee aan een zware woestijnrally in Marokko. Haar team Les Gazelles bestaat uit alleen maar vrouwen.

 

 

Vrouwen en auto’s

Het is nog steeds realiteit. Als het om auto’s gaat, dan komen vrouwen met hun kennis vaak niet verder dan kleur en merk. Even een bougie vervangen, een band oppompen of de olie bijvullen: dat laten veel vrouwen aan mannen over. En dan hebben we het maar even helemaal niet over aanhaalmomenten, koppakkingen of homokineten, dat is voor veel vrouwen abacadabra.

Inge Pragt

Niet voor Inge Pragt, lezen we op de site van de HAN

Die is al van kinds af aan bezig met auto’s en motoren en het is dan ook geen wonder dat ze tegenwoordig op de HAN Autotechniek studeert. Voor Inge komt deze week een droom uit: meedoen aan deze rally. Inge is hoofdmonteur en dat betekent een hele week de auto tiptop in orde houden. Op het moment dat jij dit leest, scheurt haar team misschien wel in hun Landcruiser door het zand, Inge met haar gereedschap er achteraan.

Volg de dames

Via deze link kun je haar team volgen. Live! Zoek op SASCHA BLOEMHOFF en SASKIA BLEIJENBERG
Helaas was gisteren niet de geluksdag voor de dames, hun auto had motorproblemen. Maar vandaag draait alles weer als een tierelier. Drie keer raden dank zij wie!