BLT met een eitje
Leestijd: 2 min.

BLT met een eitje

Eenvoudig én lekker

Josephine de Roode werd vorig jaar tweede tijdens het populaire kookprogramma MasterChef Holland. Ze is vierdejaars student Small Business & Retail Management aan de HAN in Nijmegen. Iedere week heeft zij een low budget recept speciaal voor HAN-studenten.

BLT staat voor een sandwich met ‘bacon, lettuce and tomato’, oftewel een broodje spek, sla en tomaat dat wordt afgemaakt met mayonaise. Van deze Amerikaanse klassieker heb ik een lekkere salade gemaakt met geraspte kaas en een halfzacht gekookt eitje. Heel makkelijk om te maken, comfortfood-waardig en een goede kater-killer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • Eieren, 4 stuks (€0,72)
  • Spek, 6 á 8 plakjes (€1,15)
  • Romaine sla, 8 grote bladeren (€0,89)
  • Tomaten, 2 stuks (€0,46)
  • Mayonaise, 4 eetlepels (€0,59)
  • Geraspte kaas, 100 gram (€1,06)
  • Peper
  • ZoutTotaal: €4,87

Benodigdheden

  • Pan
  • Koekenpan

Bereiding

      • Breng een pan met water aan de kook voor de eieren
      • Kook de eieren voor 6 minuten, spoel ze af onder koud water en houdt apart
      • Bak het spek krokant in een droge koekenpan
      • Haal 8 grote slabladeren van de Romaine sla, spoel af en verdeel over twee borden
      • Snijd de tomaten in partjes
      • Verdeel per bord 2 eetlepels mayonaise over de sla
      • Verdeel de tomaten en uitgebakken spek over de sla
      • Pel de eieren en leg in het midden van elk bord twee eieren
      • Verdeel de geraspte kaas en breng het geheel op smaak met peper en zout

…Eet smakelijk!

*Tip: in plaats van mayonaise kun je ook Caesardressing gebruiken of een andere slasaus die je lekker vindt. Uiteraard is dit gerecht nog lekkerder met een stukje stokbrood.