Chocolade mugcake met pindakaas
Leestijd: 1 min.

Chocolade mugcake met pindakaas

De mugcake

De mugcake heb je vast overal voorbij zien komen maar lang niet alle recepten zijn even lekker. Ik heb even geëxperimenteerd en dit recept is voor mij toch echt wel de winnaar. In slechts 5 minuten en voor minder dan 5 euro heb je twee heerlijke mokken vol met chocoladecake. Een lekkere en snelle guilty pleasure. Wie houdt er nou niet van chocolade en pindakaas? Oftewel M&M Pinda 😉

Ingrediënten (voor 2 mokken):

  • Bloem, 8 eetlepels (€0,35)
  • Halfvolle melk, 8 eetlepels (€0,59)
  • Suiker, 6 eetlepels (€0,69)
  • Zonnebloemolie, 6 eetlepels (€0,89)
  • Cacao, 6 eetlepels (€0,98)
  • Pindakaas, 2 theelepels (€0,99)
  • Ei, 2 stuks (€0,30)
  • Zout, ½ theelepel
  •          Totaal: €4,79

 Benodigdheden

    • Kom
    • Garde of vork
    • 2 mokken
    • Magnetron 

Bereiding

  • Meng het ei en de olie door elkaar
  • Voeg melk, suiker, cacaopoeder en zout toe en roer door
  • Voeg als laatste bloem toe en meng goed
  • Verdeel het mengsel over twee mokken
  • Doe per kopje er 1 theelepel pindakaas bovenop
  • Zet de mokken 3 minuten op de hoogste stand in de magnetron
  • Haal de mokken voorzichtig uit de magnetron, deze zijn warm

EET SMAKELIJK !

 Tip: lekker met wat poedersuiker, chocoladesaus en/of slagroom 😉

 

 

Lekkere link

Ook geen genoeg van die heerlijke recepten van Jospehine?

Op haar website staat het helemaal vol!