Gevulde eieren met een twist
Leestijd: 2 min.

Gevulde eieren met een twist

Lekker oudewets happen

Misschien heel ouderwets maar altijd erg lekker, gevulde eieren! Leuk om te maken en veel mensen zijn er blij mee. Hierbij mijn variant, klassiek met een kleine toevoeging van kerriepoeder voor een verrassende smaak. Met dit recept maak je maar liefst twintig gevulde eieren voor niet meer dan vijf euro 😉

Ingrediënten voor 20 gevulde eieren

  • Eieren, 10 stuks (€1,49)
  • Bieslook, 14 sprietjes (€0,89)
  • Mayonaise, 5 eetlepels (€0,55)
  • Ketchup, 1 eetlepel (€0,55)
  • Kerriepoeder, 1 theelepel (€0,88)
  • Peper
  • Zout

Totaal: €4,36

 

Benodigdheden

  • Pan
  • Kom
  • Theelepeltje
  • Vork
  • 2 boterhamzakjes of 1 spuitzak

 

Bereiding van gevulde eieren met een twist

  • Breng voor de eieren een pan met water aan de kook
  • Roer met een lepel een draaikolk in het kokende water
  • Laat 1 voor 1 de eieren in het water zakken en rondgaan in de pan. Op deze manier gaat de dooier mooi in het midden zitten
  • Kook de eieren in 8 minuten hard en spoel ze af onder de koude kraan
  • Pel de eieren en snijd ze in de lengte doormidden
  • Haal met een theelepeltje het eigeel uit de eieren en doe het eigeel in een kom
  • Leg de leeggehaalde eieren op een bord en houdt apart
  • Snijd de bieslook fijn (houdt vier sprietjes apart ter garnering)
  • Roer met een vork de fijngesneden bieslook, mayonaise, ketchup en kerriepoeder door het eigeel
  • Roer door tot het eigeel een egale pasta is geworden
  • Breng het mengsel verder op smaak met peper en zout
  • Verdeel het eigeelmengsel over twee boterhamzakjes (je kan uiteraard ook een spuitzak gebruiken)
  • Knip het puntje van een boterhamzakje en vul de eieren met het mengsel
  • Snijd de overige bieslook in stukjes van circa 1 cm
  • Leg op elk eitje een sprietje bieslook ter garnering

Eet smakelijk!

 Tip: garneer de eieren met een beetje paprikapoeder en een klein stukje augurk om het nog lekkerder en vrolijker te maken 🙂