Voilà: gegrilde halloumi met appel
Leestijd: 2 min.

Voilà: gegrilde halloumi met appel

...met een mosterd-gember dressing

Josephine de Roode werd vorig jaar tweede tijdens het populaire kookprogramma MasterChef Holland. Ze is vierdejaars student Small Business & Retail Management aan de HAN in Nijmegen. Iedere week heeft zij een low budget recept speciaal voor HAN-studenten.

Wauw, een vegetarisch gerecht dat qua smaken alle kanten op gaat. Halloumi is een ongerijpte Cypriotische geitenkaas dat perfect gegrild of gebakken kan worden zonder dat het smelt. De kaas smaakt een beetje naar een combinatie van feta en mozzarella maar dan minder zout. Deze salade is heerlijk voor op een zonnige dag en ik werd er super blij van!

Ingrediënten voor 2 personen

  • Halloumi, 200 gram (€2,11)
  • Zoete appel bijv. Elstar, 1 stuk (€0,19)
  • IJsbergsla, 1/3 deel (€0,59)
  • Gembersiroop, 1 eetlepel (€1,48)
  • Mosterd, ½ eetlepel (€0,58)
  • Azijn
  • Olie
  • Peper
  • Zout

    Totaal: €4,95

Benodigdheden

  • (Grill)pan
  • Kommetje

Bereiding van de Gegrilde halloumi en appel met een mosterd-gember dressing

  • Snijd de appel in vier stukken en verwijder het klokhuis
  • Snijd de appel en de halloumi in plakjes van ca. een halve centimeter dik
  • Verwarm een (grill)pan voor
  • Besprenkel de plakjes appel en halloumi met een beetje olie
  • Bak de appel en halloumi aan beide kanten goudbruin (bak de appel niet te lang, deze moet nog wel een beetje beet hebben)
  • Breng de halloumi op smaak met peper en zout, de appel alleen met een beetje zout en houdt apart
  • Doe 1 eetlepel gembersiroop, ½ eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn en 3 eetlepels olie in een kommetje en roer tot een dressing
  • Breng de dressing op smaak met peper, zout en eventueel wat extra gembersiroop en houdt apart (de dressing moet zowel zoet, zout, zuur als pittig smaken)
  • Snij de ijsbergsla in stukjes en verdeel over twee borden
  • Verdeel eerst de dressing en dan de halloumi en de appel over de sla…Eet smakelijk!

*Tip: als je toch iets van vlees wilt, kan je aan de salade gebakken spekjes toevoegen. Daarnaast kan je het gerecht afmaken met wat fijngesneden peterselie en geroosterde pompoenpitten.