Kaaskoekjes met dadelpuree
Leestijd: 2 min.

Kaaskoekjes met dadelpuree

De krokante kaasrandjes van een tosti

Josephine de Roode werd vorig jaar tweede tijdens het populaire kookprogramma MasterChef Holland. Ze is vierdejaars student Small Business & Retail Management aan de HAN in Nijmegen. Iedere week heeft zij een low budget recept speciaal voor HAN-studenten.

Kaaskoekjes met dadelpuree
Deze kaaskoekjes heb ik als klein meisje leren maken en zijn super eenvoudig maar oh zo lekker. Eigenlijk zijn deze koekjes de krokant geworden kaasrandjes van een tosti. Een perfecte snack waar je maar drie ingrediënten voor nodig hebt!

Ingrediënten voor ca. 20 koekjes

  • Geraspte kaas, 250 gram (€1,19)
  • Komijnzaad, 2 eetlepels (€1,36)
  • Dadels, 150 gram (€2,39)

Totaal: €4,94

 

Benodigdheden

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier of zilverfolie
  • Pan
  • Staafmixer

Bereiding van de Caesar salade á la Josephine

  • Verwarm de oven voor, heteluchtoven: 180 graden of elektrische oven: 200 graden
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier of zilverfolie
  • Gebruik een volle eetlepel kaas per koekje, maak ongeveer 10 kaas bergjes per bakplaat (laat 1 cm vrij tussen de koekjes)
  • Druk het hoopje kaas een beetje plat
  • Verdeel 1/4 theelepel komijnzaad over elk koekje
  • Bak de koekjes in circa 12 minuten goudbruin in de voorverwarmde oven. Hou ze goed in de gaten, als ze te lang bakken worden ze bitter.
  • Doe de dadels in een pan en zet ze net onder water
  • Breng de dadels aan de kook en laat ze ongeveer 2 minuten doorkoken tot ze mooi zacht geworden zijn
  • Haal de eerste lading koekjes uit de oven en laat ze afkoelen. De koekjes worden krokant als ze eenmaal afgekoeld zijn
  • Tijdens het afkoelen van de eerste lading kun je weer nieuwe koekjes vormen en bakken
  • Giet de dadels af maar bewaar het kookvocht!
  • Pureer de dadels tot een puree met ongeveer 3 eetlepels van het kookvocht
  • Haal de tweede lading koekjes uit de oven en laat ze afkoelen
  • Serveer de koekjes met de puree

Eet smakelijk!

Tip: je kan de koekjes met van alles en nog wat op smaak brengen, denk bijvoorbeeld aan paprikapoeder, knoflookpoeder of gedroogde kruiden. Sprenkel de kruiden of specerijen over de kaas voordat ze de oven in gaan en je hebt je eigen creatie.

PS: ook zonder dadelpuree zijn ze al overheerlijk 😉