Lekker lekker: gado gado
Leestijd: 2 min.

Lekker lekker: gado gado

Josephine de Roode werd vorig jaar tweede tijdens het populaire kookprogramma MasterChef Holland. Ze is vierdejaars student Small Business & Retail Management aan de HAN in Nijmegen. Iedere week heeft zij een low budget recept speciaal voor HAN-studenten.

Gado Gado is een Indonesisch groentegerecht dat geserveerd wordt met satésaus en ei. Met krokant gebakken tofu in plaats van speklapjes maak je er een fantastisch vegetarisch gerecht van. Het maken van Gado Gado is een ideale manier om de restjes uit je koelkast lekker weg te werken 😉

Ingrediënten voor 2 personen

  • Eieren, 2 stuks (€0,54)
  • Sperziebonen, 200 gram (€0,96)
  • Paksoi, 1 stuk (€0,99)
  • Ui, 1 grote (€0,24)
  • Speklapjes, 4 stuks (€1,65)
  • Pinda satésaus, 200 ml (€0,49)
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Totaal: €4,87

 Benodigdheden

  • 2 Pannen
  • Koekenpan
  • Keukenpapier

 Bereiding van de gado gado

  • Breng twee pannen met water aan de kook, 1 voor de eieren en 1 voor de sperziebonen/paksoi
  • Kook de eieren 6 minuten in kokend water, spoel ze af onder de kraan en houd apart
  • Maak de sperziebonen schoon en snijd doormidden
  • Spoel eventueel het zand van de paksoi en snijd in stukjes
  • Kook de sperziebonen in circa 8 minuten gaar en voeg de laatste 30 seconden de paksoi toe
  • Giet de sperziebonen en de paksoi af en houd apart
  • Maak de ui schoon, snijd doormidden en in dunne halve ringen
  • Verwarm een koekenpan met een laag olie zodat de hele bodem is bedekt
  • Bak de uien op laag vuur goudbruin en krokant
  • Schep de uien uit de pan en laat uitlekken op een stukje keukenpapier
  • Giet de overtollige olie uit de pan en bak vervolgens de speklapjes goudbruin en gaar
  • Snijd de speklapjes in reepjes
  • Bereid de satésaus volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Verdeel de satésaus over twee borden
  • Verdeel de boontjes en de paksoi over de saus
  • Verdeel de speklapjes over de groenten
  • Breng het geheel op smaak met peper en zout
  • Maak per bord van de ui een soort nestje bovenop het gerecht
  • Pel de eieren en leg op elk ‘nestje’ 1 ei
  • Zout elk eitje een beetje na

 Eet smakelijk!

 *Tip: Gado Gado is heerlijk met een beetje kroepoek en/of rijst. Voor de ‘spicy ones’ onder ons mag sambal uiteraard niet ontbreken 😉