Opgelet: een lekkere omelet
Leestijd: 1 min.

Opgelet: een lekkere omelet

Omelet met tomaat, bosui, rucola en Parmezaanse kaas

Een heerlijk en simpel ontbijt- of lunchgerechtje: een eenvoudige omelet met een frisse salade en lekker wat geraspte kaas. Wil je er een volwaardig gerecht van maken? Serveer er dan wat stokbrood en (kruiden)boter bij 🙂

Ingrediënten:

  • Eieren, 4 stuks (€0,60)
  • Tomaten, 2 stuks (€0,28)
  • Bosui, 1 stengel (€0,33)
  • Citroen, 1 stuk (€0,40)
  • Rucola, 50 gram (€1,09)
  • Parmezaanse kaas, 40 gram (€1,49)
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Totaal: €4,19

Benodigdheden

  • Koekenpan
  • 2 kommen/bakjes
  • Vork
  • Mes

 Bereiding van omelet met tomaat, bosui, rucola en Parmezaanse kaas

  • Snijd elke tomaat in 8 partjes en doe in een kom
  • Snijd de bosui in dunne ringen en meng door de tomaat
  • Breng de bosui en tomaten op smaak met een beetje citroensap, olie, peper en zout en houd apart
  • Verwarm een koekenpan met 2 eetlepels olie
  • Breek de eieren in een kom en roer los met een vork
  • Breng het geklutste ei op smaak met peper en zout
  • Schenk de helft van het geklutste ei in de koekenpan en bak rondom gaar
  • Doe wederom een beetje olie in de pan en bak de tweede omelet
  • Leg de omeletten op twee borden
  • Verdeel de tomaat en bosui over elke omelet
  • Verdeel de rucola er overheen
  • Rasp de Parmezaanse kaas over het gerecht

Eet smakelijk!