Ratatouille met knoflook- brood en mozzarella
Leestijd: 2 min.

Ratatouille met knoflook- brood en mozzarella

Het laatste low-budgetrecept van Josephine voor Sense

Josephine de Roode is vierdejaars Small Business & Retailmanagement. Ze is vorig jaar tweede geworden bij het populaire tv-programma MasterChef. Speciaal voor Sense heeft Josephine het afgelopen studiejaar wekelijks een recept bedacht voor minder dan 5 euro. Lekker eten voor weinig! Dit is haar laatste recept voor Sense. Meer informatie over haar en haar recepten is te vinden op www.josephinekookt.nl.

Mijn laatste recept voor Sense magazine is er hopelijk 1 die jullie laat proeven waar ik voor sta: lekker, makkelijk, snel en low-budget genieten. Een heerlijk gerecht om de vakantie mee in te luiden. Geniet van de rijke smaken en proost op een fantastische zomer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • Paprika, ½ stuk (€0,89)
  • Courgette, ½ stuk (€0,84)
  • Aubergine, ½ stuk (€0,64)
  • Knoflook, 8 teentjes (€0,64)
  • Bruinbrood, 4 sneetjes (€0,49)
  • Mozzarella, 1 bol (€0,45)
  • Basilicum, 10 blaadjes (€0,98)
  • Azijn
  • Olie
  • Peper
  • Zout

Totaal: €4,93

Benodigdheden

  • Oven
  • (Grill)pan
  • Bakje 

Bereiding gegrilde ratatouille met knoflookbrood en mozzarella

  • Verwarm de oven voor, heteluchtoven: 200 graden of elektrische oven: 220 graden
  • Snijd de paprika, courgette en aubergine door midden
  • Bewaar de helft van de groentes voor een andere keer, je kunt de overgebleven groente gebruiken voor een pastasaus of een goed gevulde omelet
  • Snijd de helft van de groenten in dunne repen en verdeel over een bakplaat
  • Sla met de platte kant van een mes of met de onderkant van een mok 7 knoflookteentjes plat en verdeel over de groenten (je houdt 1 knoflookteen apart)
  • Sprenkel een beetje olie, peper en zout over de groenten en grill voor circa 20 minuten goudbruin in de oven
  • Snijd ondertussen de basilicum zo fijn mogelijk en doe in een bakje
  • Doe twee eetlepels olie en 1 eetlepel azijn bij de fijngesneden basilicum
  • Breng de basilicumdressing op smaak met peper en zout en houd apart
  • Besprenkel het brood aan beide kanten met een beetje olie en rooster goudbruin in een (grill)pan
  • Snijd het overgebleven knoflookteentje doormidden en wrijf met de platte kant voorzichtig over het nog warme geroosterde brood (doe dit niet te enthousiast, de knoflook geeft meer smaak af dan je zou denken)
  • Haal de groenten uit de oven en verdeel over twee borden
  • Scheur de mozzarella in stukjes en verdeel over de groenten
  • Verdeel de basilicumdressing over het gerecht
  • Serveer met het knoflookbrood

Eet smakelijk!