Salade met Roquefort, ham en meloen
Leestijd: 1 min.

Salade met Roquefort, ham en meloen

Een recept voor een lange zomeravond

Een heerlijke salade met ballen! De smaken van blauwe kaas en zoete meloen zijn fantastisch bij elkaar. Door een dressing te maken van de roquefort wordt elk blaadje sla bedekt met een heerlijk romig laagje pittigheid. Niet zo’n fan van blauwe kaas? Vervang dan de roquefort met geitenkaas en volg verder het recept. Een lekker gerecht voor op een zomerse dag, enjoy!

Ingrediënten voor 2 personen

  • IJsbergsla, ½ stuk (€0,59)
  • Roquefort, 100 gram (€1,49)
  • Crème fraîche, 125 gram (€0,45)
  • Galia meloen, ½ stuk (€1,19)
  • Gedroogde ham zoals coburger of prosciutto, 4 plakjes (€1,25)
  • Peper

Totaal: €4,97

 

Benodigdheden

  • 2 kommen/bakjes
  • Vork
  • Mes 

 

Bereiding

  • Doe de roquefort in een bakje en maak fijn met een vork
  • Roer er de crème fraîche doorheen tot een saus
  • Voeg eventueel een beetje water toe zodat de saus de dikte heeft van yoghurt
  • Snijd de meloen doormidden, maak schoon, snijd in stukjes en houd apart
  • Snijd de ijsbergsla in grove stukken en doe in een kom
  • Voeg de dressing toe aan de ijsbergsla en hussel door elkaar tot elk blaadje sla bedekt is met de roquefort dressing
  • Verdeel de sla over twee borden
  • Verdeel er de stukjes meloen overheen
  • Scheur de ham in stukjes en verdeel over de salade
  • Breng de salade op smaak met een beetje peper, zout is niet nodig de ham en kaas is zout genoeg.

 

Eet smakelijk!

 

Tip: maak de salade af met wat geroosterde noten zoals walnoten of cashewnoten en dungesneden rode ui.