Tijd voor hemelse modder
Leestijd: 2 min.

Tijd voor hemelse modder

De échte chocolademousse

Deze chocolademousse, ofwel hemelse modder, is écht to die for! De naam verklapt het stiekem al, maar het is echt hemels. Hemelse modder komt oorspronkelijk uit België waar tevens mijn moeders kant vandaan komt. Ik heb het toetje van mijn moeder geleerd en zij weer van haar mama. Ik zeg: lekker maken and spread the mud!

Ingrediënten voor 2 personen

  • Pure chocolade (minimaal 60% cacao), 200 gram (€0,98)
  • Roomboter, 25 gram (€0,94)
  • Vloeibare slagroom, 200 milliliter (€0,59)
  • Eieren, 3 stuks (€0,42)
  • Suiker, 5 eetlepels (€0,69)
  • Zout

Totaal: €3,62

 Benodigdheden

  • 3 kommen
  • Pan
  • Garde of mixer

 Bereiding van de eenvoudige lasagne

  • Breek de chocola in stukjes en doe samen met de roomboter in een kom.
  • Breng een pan met water aan de kook waar de kom bovenop past
  • Zet de kom boven het kokende water tot de chocola en roomboter helemaal gesmolten is (au bain-marie). Pas op! Er mag absoluut geen water bij de chocola komen, hierdoor gaat het schiften.
  • Splits de eieren en houd het eiwit en het eigeel apart in twee verschillende kommen
  • Voeg een eetlepel suiker toe aan het eiwit en klop tot stijve pieken (je moet de kom ondersteboven kunnen houden zonder dat het eiwit eruit valt)
  • Klop tevens het eigeel los met de overige 4 eetlepels suiker en ½ theelepel zout
  • Roer de gesmolten chocola door het eigeel tot alles gemengd is
  • Schep vervolgens rustig het chocolademengsel door het opgeklopte eiwit (je moet proberen zoveel mogelijk lucht te bewaren)
  • Klop tot slot de slagroom op en spatel dit wederom voorzichtig en luchtig door het chocolade mengsel
  • Verdeel de hemelse modder over de bakjes waar je het in wilt serveren en zet in de koelkast
  • Laat de hemelse modder minimaal 2 uur opstijven

 Eet smakelijk

 *Tip: voeg 1 kopje espresso toe aan het chocolade eiwit mengsel voor net iets meer pit.