Student wereldberoemd in Georgië
Leestijd: 1 min.

Student wereldberoemd in Georgië

Jesper is de zes miljoenste toerist

Stel je voor: je boekt een tripje naar Georgië om een vriendin op te zoeken. Eenmaal aangekomen op het vliegveld word je onthaald als een koning en meegenomen naar een uitgebreid diner met de premier. De rest van de week mag je op uitnodiging van de Georgische autoriteiten allerlei hoogtepunten meemaken. Dit is geen grap, dit overkwam de Zwolse student Jesper Zwart. En het wordt nog gekker.

Hij dacht even dat zijn vriendin in Georgië de dochter van de president was, aangezien hij geen idee had waarom hij in een taxi met een grote politie colonne meereed. Als hij vervolgens langs het concertgebouw rijdt, ziet hij zijn hoofd op een groot scherm met de tekst ‘He has arrived!’. Zijn taxi stopt bij een rode loper waar de premier, Giorgi Kvirikashvili, hem onthaalt voor een diner met wijnproeverij en traditionele Georgische gerechten. De rest van de week wordt Jesper op sleeptouw genomen door heel Georgië, zo bezoekt hij een wijnstreek en een skigebied.

Jesper in Georgische Dancing with the Stars

De actie is bedacht door marketingbureau Windfor, met als doel Georgië op de kaart te zetten als vakantiebestemming. Het hilarische filmpje dat gemaakt is van het feestelijke onthaal is viraal gegaan, in Georgië is Jasper inmiddels een beroemdheid. De student is zelfs uitgenodigd om mee te doen aan de Georgische versie van Dancing with the Stars. Aangezien hij geen andere plannen had, is hij op die uitnodiging ingegaan. Hij is voor onbepaalde tijd naar Tbilisi verhuisd.

Check hier de video ‘Surprise for a 6 million tourist of Georgia’ en Jesper zijn Youtubekanaal ‘Jesper Black’.

Jesper Zwart