Kijktip: Achter de filters
Leestijd: 1 min.

Kijktip: Achter de filters

Studenten maakten Instagram influencer account

Lekker hangen in een infinity pool – uiteraard in designer badpak – met weergaloos uitzicht en cocktailtje en fruit platter in de hand. Usual business, right? Iedereen met een Instagram account wordt om de oren geslagen met de meest perfect ogende plaatjes. Daar steekt jouw leven – als je op je fietsje stapt in de regen – een beetje flets bij af. Maar dat de influencers achter deze droomaccounts bergen werk verzetten, daar zie je dan weer niks van.

Zes studenten van de Hogeschool van Amsterdam namen het fenomeen ‘influencer’ onder de loep. Ze creëerden een Instagramaccount onder de naam ‘Nykkie van Zessen’, en posten foto’s van haar geweldig mooie leven in Amsterdam. Binnen 12 weken had het account 10.000 volgers.

Fake it till you make it

Met dit experiment wilden de studenten laten zien hoe makkelijk het is om een vertekend beeld van de werkelijkheid te geven op Instagram. En dat iedereen een influencer kan worden mits je er veel geld, moeite en tijd insteekt. Het hele project is vastgelegd in de documentaire ‘Now you know: achter de schermen’. Nieuwsgierig? Kijk dan op nowyouknow.nl.