Tiny House hype
Leestijd: 2 min.

Tiny House hype

leven op 20m2: goedkoop, eenvoudig, tof

NOS kwam vandaag met een geinig videootje over de Tiny House Movement: wonen op zo’n twintig vierkante meter of minder. Want: goedkoper, eenvoudiger en bovendien tof om zelf te bouwen. In Zweden is het razend populair, in Nederland nog niet zo. Hoewel?

In ons eigen Nijmegen is een heuse Mini Tiny House Movement op gang. Sense biedt je drie kijkjes in de (lokale) gekte rondom het maken, hebben en gebruiken van een ienieminie woninkje. Wat ons betreft een prima alternatief voor die krappe (dure!) studentenkamers.

1. De huisjes van BouwLab Nijmegen

Misschien ben je er deze zomer geweest, of heb je ze gespot vanuit de trein of vanaf de weg: de Tiny Houses van BouwLab Nijmegen, aan de nieuwe Lentse kade bij de Spiegelwaal. Er is zelfs een kleine airbnb in een soort kubus met grafische hoeken. Morgen is de laatste dag dat je de opgestelde Tiny Houses kunt bewonderen, met een gratis slotfeest erachter aan.

airbnbtinyhouse

2. Tiny House kopen? Kan! 20.000 euries

Eén van de huisjes die in Lent te zien is, kun je vanaf morgen kopen. Het ziet er van buiten uit als een hok waarin je amper je kont kunt keren, maar de binnenkant is verrassend slim, modern en gezellig. Check hier hoe en wat en wie weet woon jij straks in een hip huisje.

tinyhouse2tekoop2
tinyhouse2-tekoop

3. Pionier

Er zijn mensen die zó hooked zijn aan Tiny Houses, dat ze hun leven eraan wijden. Zoals Marjolein, een zelfverklaard ‘tiny house pionier en ambassadeur’. Op haar site kun je lezen én zien wat ze voor elkaar heeft gekregen met wat hout, spijkers en een gave visie.

tinyhouse-marjolein

aan de slag

Benieuwd wat voor parels er nog meer uit druk timmerende handen kan voortkomen? Check hieronder een trits opvallende mini-huizen. Gaan jouw handen al jeuken?

tinyhouse01
tinyhouse02
tinyhouse03
tinyhouse04
tinyhouse05
tinyhouse06
tinyhouse07
tinyhouse08
tinyhouse09
tinyhouse10