En toen stelde ze dé vraag (column)
Leestijd: 2 min.

En toen stelde ze dé vraag (column)

Guus zit niets vermoedend op de bank als zijn vriendin een belangrijke vraag wil stellen…

 

We waren bij haar thuis en terwijl zij op de bank zat, liep ik een beetje rond in de kamer wat spulletjes op te ruimen. ‘Guus, wil je zo even komen zitten? Ik wil je wat vragen.’ Ik dacht: wat gaat er nu gebeuren? Nieuwsgierig plofte ik naast haar op de bank. ‘Guus, ik zou het écht heel leuk vinden als je ‘ja’ zou zeggen’. Oké, get on with it. Wat wil ze me in hemelsnaam vragen? Avondje uit? Eten bij haar ouders? Iets officieel maken? Mijn hoofd begon allerlei mogelijkheden te bedenken. Zij: ‘Nou, ik wil echt heel graag iets en dat wil ik samen met jou delen’. OKÉ MENSVROUW, ZEG HET.

De vraag die ze vervolgens stelde was er een die totaal buiten mijn verwachtingspatroon lag. Ik had nooit kunnen bedenken dat ze op dat moment, op die manier, die vraag zou stellen. Ik schoot ook enorm in de lach omdat de lading zo anders voelde. Wil je weten wat ze vroeg? Ze zei: ‘Guus, wil je met mij een Netflix account delen?’. Zag jij hem aankomen? Ik in ieder geval niet. Voordat ik antwoord gaf op haar vraag, zei ik tegen haar dat ik deze vraag wel heel erg 2017 vond als je samen bent. Past echt precies in deze tijdsgeest.

Vroeger ging je een video of dvd huren bij de videotheek. Lekker samen rondkijken en dan expres heel stoïcijns door de porno afdeling heen lopen. Uiteindelijk had je dan wat films in je hand gehad en kon je weer niet kiezen. Maar ja, in die tijd betaalde je nog 8 euro voor het huren van een film. Voor één dag! Met dat in mijn achterhoofd was het antwoord dat ik haar zou geven natuurlijk duidelijk. Voor vijf euro per maand onbeperkt films en series kijken? Ik zei: ‘Lieve schat, ik voel dat dit een volgende stap in onze relatie is. Mijn antwoord is ja.’

Guus Gelsing is tweedejaars Culturele Maatschappelijke Vorming. Hij schrijft elke week een column op deze website.