Verlatingsangst (column)
Leestijd: 2 min.

Verlatingsangst (column)

Robin vindt afscheid nemen altijd lastig, ook al is het maar voor even.

De meeste studenten hebben al vrij, en na deze week komt ook voor alle docenten en medewerkers hun welverdiende vakantie eraan. De afgelopen weken heeft de zon veel geschenen, afgewisseld met af en toe enkele dagen met regen. We wonen nu eenmaal in Nederland, waardoor vakantieplannen snel gemaakt zijn en Schiphol de komende weken weer druk ziet van toeristen en groepen mensen die naar zonniger oorden gaan.

Ook menig student of medewerker heeft vakantieplannen voor een warmer land. Op Facebook komen de foto’s met de koffers en de zonnebrillen al voorbij en ook ik heb afgelopen weekend eindelijk besloten waar we naartoe gaan vliegen.

Afgelopen jaar was een roerig jaar, ook voor mij. Het jaar dat ik begonnen ben met het schrijven en publiceren van columns. Het jaar waarin ik mijn tweede studiejaar heb kunnen afronden, zodat ik in september kan beginnen met het volgende jaar. Maar ook het jaar waarin ik kritiek heb gekregen op de onderwerpkeuze van mijn columns, waarin ik geleerd heb te selecteren en te re-evalueren. En dit was het jaar waarin ik ben gaan twijfelen aan opleidingen die beweren studenten voorop te stellen.

Voor mij klinkt de vakantie zo groot en zo veel. Terwijl het echt meevalt, als je erover nadenkt. Mijn verjaardag voor familie en een feest voor vrienden moet ik nog geven. Daarnaast ga ik nog anderhalve week op vakantie en moet ik me nog voorbereiden op volgend schooljaar. Ook blijf ik gewoon doorwerken. Dus ik heb nog genoeg te doen, ook al voelt het voor mij op dit moment erg leeg.

Met te veel vrije tijd kan ik niet omgaan. Het liefste heb ik gewoon dingen te doen. Misschien kijk ik daarom zo uit naar volgend schooljaar.
Dan kan ik weer verder.

Robin Bergmans studeert Sport- en Bewegingseducatie bij de HAN. Hij heeft dit studiejaar wekelijks een column voor deze site geschreven. Aangezien Sensemagazine.nl gaat stoppen, is dit Robins laatste bijdrage.