Staking Arnhem CS om 2e conducteur
Leestijd: 1 min.

Staking Arnhem CS om 2e conducteur

Werk neergelegd voor verbetering veiligheid personeel

Conducteurs en machinisten hebben afgelopen vrijdagochtend het werk neergelegd op station Arnhem. FNV Spoor: ‘De NS-directie kan met één handtekening een eind maken aan de onrust en de acties op het spoor.’ De overlast van de staking viel voor de reizigers gelukkig mee.

Tweede conducteur op dubbeldekkers
Mogelijk ondervond je afgelopen vrijdag last van de staking op het station in Arnhem of Nijmegen. Tussen 5 en 10 uur in de ochtend werd het werk stilgelegd. De reden van de aangekondigde staking: 6000 leden van FNV Spoor willen dat er een tweede conducteur wordt ingezet op dubbeldekkers. Dit om de veiligheid van het personeel en de reizigers beter te waarborgen.

Tevens wil het personeel dat NS meebiedt op regionale lijnen, en dat de winkels op stations in eigen beheer blijven. Zo blijven de arbeidsvoorwaarden voor 3000 medewerkers gegarandeerd.

18 maanden in gesprek
FNV Spoor is sinds anderhalf jaar in gesprek met de directie van NS, en baalt naar eigen zeggen dat ze gedwongen zijn tot dit besluit. Staatssecretaris Sharon Dijksma had liever een actie gezien die de reiziger niet zou treffen. Ze geeft aan dat binnen de NS nog gepraat wordt met de ondernemingsraad over de verkoop van de winkels op het station.

Wordt vervolgd.