Onderwijsdemo met gratis HAN-bus
Leestijd: 1 min.

Onderwijsdemo met gratis HAN-bus

Formateurs: denk aan het onderwijs!

Hoe cool is dat, de HAN betaalt een bus om actievoerders naar Den Haag te brengen voor de demonstratie aanstaande dinsdag!

 

Gratis met de bus

Formatiebesprekingen? Vergeet het onderwijs niet! Dat vinden studenten van de de Landelijke Studentenvakbond (LSVb). Daarom is er aankomende dinsdag 11 april een actie in Den Haag. Natuurlijk gaat de Nijmeegse Studentenvakbond AKKU daar heen. En raad eens wat? AKKU krijgt van de HAN een gratis bus voor vijftig actievoerders gesponsord.

Droevig

Even op een rijtje: het is hard nodig dat het onderwijs meer geld per student kan investeren. Afgelopen jaren is het collegegeld stelselmatig gestegen en de basisbeurs afgeschaft. Tussen 2000 en 2015 is het aantal studenten met meer dan 50% gegroeid, terwijl de totale rijksbijdrage maar met veertien procent is gestegen. Droevig, want dit betekent domweg minder contacturen voor studenten en verhoogde werkdruk voor het personeel. Hoognodig om dit eens onder de aandacht te brengen in Den Haag, vindt de LSVb. Met een demonstratie in Den Haag.

Wie wat waar

De bus vertrekt op dinsdag 11 april rond 10:30 vanaf het Gymnasion. Om 16:30 vertrekt de bus weer uit Den Haag.

Geïnteresseerden kunnen zich tot maandag 10 april 11:00 inschrijven via gratisbus@studentenvakbondakku.nl