Tekenen leren
Leestijd: 2 min.

Tekenen leren

Tekenvierdaagee

Niet oeverloos kletsen, maar tekenen, dat is de gedachte achter de GRATIS tekenlessen van de Betekenaar.

Samen tekenen

Wij van Sense volgden kortgeleden een workshop over tekenen. In die workshop leerden de deelnemers om visueel te denken. In de bijbehorende casus ging het over hoe de aanmelding van studenten op de HAN beter kan. De deelnemers moesten er over praten, maar het vooral samen tekenen. En toen gebeurde er een klein wonder. Op de aloude ‘flappen’ werden procesverbeteringen bedacht, die met alleen praten never nooit niet tevoorschijn zouden gekomen zijn.

Snelcursus

De workshopleiders, HAN-medewerkers Nathalie Rademaker en Arian Hofland, gaven, voordat de werkelijke workshop begon, even een snelcursus tekenen. ‘Wie kan er hier tekenen?’ vroeg Arian eerst. Niemand stak de vinger op! Gelukkig volgde er een hoop uitleg. Over rondjes, vierkantjes, lijnen. Over dat het pas echt leuk wordt met een beetje schaduw en hoe je van een doelloze krastekening een vogeltje kunt maken. En Arian vertelde ook droevig hoe in een vorige workshop één deelnemer meer dan drie kleuren stiften gebruikte en dat hij dat zo jammer had gevonden.

Tekenvierdaagse

De workshopleiders vertelden dat ze deze manier van werken hadden geleerd op de Tekenvierdaagse. Dat bleek een jaarlijkse en GRATIS vierdaagse cursus te zijn van ‘de Betekenaar’. Die start dit jaar op 4 september. Op die cursus krijg je vier dagen lang een video met opdrachten en (tien minuutjes) huiswerk.

Thuis hebben wij ons natuurlijk meteen opgegeven. Het mooie is dat iedereen dat kan doen.