Stemmen op de HAN
Leestijd: 2 min.

Stemmen op de HAN

Heb jij je stem al uitgebracht?

‘Pak de macht’, ‘Nu vooruit’ en ‘Het is tijd voor plan B’. De verkiezingsleuzen zijn ons de afgelopen weken om de oren gevlogen. Vandaag is het eindelijk zo ver en mogen we stemmen. Voor studenten van de HAN in Arnhem kan dat gewoon tussen twee boterhammen door in de kantine.

Belangrijk

‘Het is belangrijk om vandaag te stemmen’, zegt student Industrieel Product Ontwerpen Floor. ‘Als vrouw hebben we nog niet zo lang stemrecht en ik vind dat je van dit recht gebruik moet maken. Ik wil mijn stem laten horen.’ Voor haar was de keuze snel gemaakt. ‘Ik ga stemmen op D66, omdat zij over alle onderwerpen, zoals de zorg en het klimaat, goede ideeën hebben.’ Studenten van de opleiding Human Resource Management denken dat het een grote rol speelt dat Wilders meedoet aan de verkiezingen. ‘Mensen zullen nu eerder geneigd zijn om te gaan stemmen’, zegt Jazz. Een ideaal kabinet zou er voor hem een zijn waarin de VVD, de PVV en het CDA samenwerken.

Niet alleen studenten

Hoewel veel studenten hun stem vandaag uitbrengen op de HAN is het stembureau ook geopend voor mensen uit de buurt. Zo ook voor een 79-jarige buurtbewoner. ‘Jongeren moeten vandaag echt gaan stemmen, dat is heel belangrijk. De wereld is in rap tempo aan het veranderen. Kijk bijvoorbeeld naar Engeland waar jongeren het belang van stemmen te laat hebben ingezien. Daar is nu een Brexit doorgevoerd waar veel jongeren niet achter stonden. We moeten zorgen dat we dit niet in Nederland krijgen.’ In de rij achter hem staat Pabo-studente Esther: ‘Als je verandering teweeg wilt brengen, dan moet je je stem laten horen.’

Stemmen kan vandaag tot 21.00 uur bij verschillende stembureaus, zoals op Arnhem Centraal en op station Nijmegen.